Saturday, 15 March 2014

rehlah qabat G.J (Gunung Jerai) haha


 bismillahirrahmanirrahim....




perbincangan sebelum qabat bukit *konon nya bincang haha


fakhri qabat guna honda petak kot! larat nek baqhg
ni kisah dia otw nek gunung dkt bukit besaq xcident...gagah nek jugak..semangat tu penting (Y) *otw pdg tok syeikh
seberadanya sebelum masuk pdg tok syeikh huhu

bergomba skit (1)

bergomba skit (2) haha
turun pdg tok syeikh sggah regency tgk view skit
dh abeh turun regency turun p tmpat bekhemah p mndi2 ngn buat bnda2 len

aktiviti kolam mndi,men bola baling*guna bola takraw

takraw 5 kluaq



alhamdulillah hujan lebat smbung men bwah bumbung :D

dekt tbing gunung tgk view dri ataih
alhamdulillah selamat turun ^^

*jln nek ataih mencabaq gak jenuh teran moto 

Sunday, 9 March 2014

waktu f6 punya cerita :)

assalamualaikum..rini nk post gmbaq+caption phtu bca ikut flow jadi la f6 punya cerita haha...waktu awai2 masuk f6 berat gak nk teruih perabih...la alhamdulillah result stam+muet pn dapat abeh dh..jeles gak ngn gng masuk U tpi f6 stam pun best cara dia seniqi :)
6 ikhlas


reunion maahadi 2008-2012
abeh reunion percubaab stam a.k.a syahadah
phtu pakat2 kalut mggu koko*gerai terbaik nmpak kekeronian disitu haha
tggu giliaq derma darah ht bju hitam tu x pasti derma pa haha derma darah la kn haha

dh selesai mggu koko ..bertukaq p fasa mode periksa..ni majlis bca yasin dkt kelas-sebahagian ulama'2 yg mengajaq stam :)

annual event-bca yasin utk periksa dkt mesejid ghufran

kem warsyatul hifzi stam :) *ngapai la konon haha
begambo gitu :)
lepas abeh kem ziarah ust sofi *boleyh minyak wangi free sorang sebotoi tgk kt rak tu kitab ngn minyak wangi byk kot haha

dh selesai kem pa bagai...ni pagi pereksa 1st day x silap
dh abeh selesai peksa muet stam pa suma..perabeh duit kelab buat jamuan kt cairo...kedaatangan melebihi jemputan *ust adlan ngn ust sofi topup bgi cukup hehe

last event sidang redaksi :D



still pakai uniform p skolah walaupun taun 2014 haha
*bajet?bkn selalu haha




ada beberapa event ht x buh dlm ni kes cri gmbaq x jumpa huhu.....la duk tggu ilham siap plak in sha allah kuaq ht elok taun ni :) *dahulukan niat dlm sesuatu perkara lillahi taala :) wassalam..




Monday, 16 September 2013

qasa nk deactivate twitter buat sementaqa waktu aa...kali ke bopa deactivate xtau la haha

Sunday, 15 September 2013

:|

assalamualaikum...nie gmbaq tokwan(duduk 2 dri kiri) waktu muda2 dulu dgn "Muhadith Shaykh Muhammad Yasin Fadani at-Tijani RA (center)"
ustaz lah selalu la jgak time abeh kelaih ja kata.."anta cucu tok guru kena pulun sungguh2 gnti tok wan"..
adeih kena ayat nie ja qasa mcm paduu kena....qasa dgn aku seniqi yg kena byk perbaik diri lagi mmg x layak aa ngn jahil bab agama T.T..aku siniqi x berusaha berubah jadi lebih baik duk harap org len berubah mmg x kena la caara dia :\ ..apa2 pun semoga allah lorong yg terbaik utk kita dlm setiap aspek kehidupan hatta dlm bab teman hidup sekalipun(acewah..gatai..haha :p)...insyaallah kalu boleyh tu azam nak ada beberapa juz jgak dlm dada nie kalu x mmpu 30 :)..jum out assalamualaikum :)

Thursday, 22 August 2013

astagfirullahhaila'zim...byk dosa yg duk buat,byk nk kena pebaik diri nie :')

Friday, 16 August 2013

jejalan kt tanjung :D

assalamualaikum :D walaupun 2 hari 1 mlm ja tapi best oo sbb bkn sng nak kumpui suma skali paht p jejaln dgn hat abg2 duk U,oversea....crita dia guni...haha...kami suma tdoq dkt recsam(p search google..walaupun sederhana tapi kira cukup lgkap la haha) phtu kami p pntaai kerachut,lawa pntai dia....alang2 dh adik beradik ramai kami men tuju kasut,penat beb last men time skolah rendah pa haha(umi x amik gmbaq men tuju kasut T.T haha) dh2 aku bkn reti story pun haha...ok2 lets the picture story(bi noob haha)

kt recsam..bilik pun murah suma lgkap(promote p la haha)
lepad dftar masuk tmn negara smbey tggu bot huhu
ots to kerachut(on the sea)
pntai kerachut(line pon xdak haha)
proses lempaq org  masuk laut haha
dh letih mandi+men tuju kasut sementara tggu bot mai lepak2 dulu :D

abeh dh~alhamdulillah selamat smpai...ukhuwah ngn kengkawan penting..tapi rasa ngn family lagi penting :D



Monday, 12 August 2013

doa dkt status umi dkt fb ^^


"ya Robb eratkan dan mesrakan ikatan kekeluargaan kami, pertemukan anak-anak kami dengan pasangan masing-masing yang terbaik buat mereka dan mereka terbaik buat pasangan mereka, dan bahagiakanlah kehidupan mereka perkahwinan mereka nanti, perkerjaan mereka nanti di dunian wal akhirah, bahagiakanlah mereka ya Robb bahagiakanlah mereka ya robb, ampuni kesalahan mereka lindungi mereka , tunjukkilah mereka jalan yang engkau redhai, matikankah kami semua dalam iman dan amal, tundukkanlah hati kami untuk menjauhi keegoan dan kebongkakan, kurniakan kami semua zuriat keturunan yang engkau redhai di dunia dan di akhirat amiin aminn amin ya robbNadh Mohd,Muizbasyir MohdMubdi MunawwarHannanzuhdi MohdAbd HakimAbd HafeezBola Ketupat." aminnn :D ....wamakaru wamakarallah..wallahu khoirul makirin :D

Saturday, 10 August 2013

a few piece of memory from eid mubarak :D

bru smpai..awai jgak p semayang taun nie huhu

umi abah ^^

senyum sedekah haha

:) :D ^^

*bajet haha

nomot : 4 7 3 6

dh abaeh dh :)

baiti jannati

bersama kuaqga paklag shazly

bersama kuarga paklong

my fghens :D

kuarga pkngah+tok+kuarga acik
secalit memori eid mubarak 1434H *gmbaq smpai raya ke 3...semoga dipanjangkan umo bertemu kekasih ramadhan 1434H :D allahhumma balligna romadhon :D

Tuesday, 6 August 2013

usrati my family kuargaku ^.^

ada 8-1=7+umi+abah=9 .....xpi awat qasa mcm skit ja...gmbaq abg@kakak ipaq xdak lagi nie...mgkin tugas aku bgi wujud "ipaq" hahahaha
blik dri mesejid zahir terawikh last...1st time setelah beberapa taun x sumbat suma skali dlm unser nie haha

iftar at restoren mekah :)

for the next year?maybe yes maybe no :')

Terawikh last bgi ramadhan 1434H-imam sheikh muhammad musa-best bila dia bca fatihah pun buleh bgi kita hanyut dlm solat...antaqa doa qunut tadi...."Ya Allah jadikanlah pengakhiran kami,kami menyebut "la ilaha illallah"...........pa2 pun allahumma baligna fi ramadhan..ilal liqa' insyaallah:'D

iqra' read baca

assalamualaikum...nk share skit pasai buku nie...bukunie dia cerita suka duka dn ranjau yg allah uji dekat dia sebelum dn selepas dia ISLAM...org len nk kenai islam pn payah kita nie hat alhamdulillah lahir2 tu islam dah tu pun kdg2 kita buat endah x endah ngn hukum agama...rasa nk kna bgi hadiah buku nie kt someone sbb byk bgi pengajaran iktibar dia :'D *p/s:kalu jumpa beli p la x rugi rasa :)